Webquesten klas 3
Design en Ontwerpen
Alle leerlingendocumenten
Visblikje
Heb jij dat nou ook: je trekt een blikje sardientjes open of een blikje haring in tomatensaus (heerlijk op de boterham) en een scheut olijfolie ligt op de tafel of over je kleren? Zou daar geen alternatief voor zijn? Ofwel: is er geen gemakkelijker te openen blikje?

Ga aan de slag en ontwerp een gemakkelijk te openen blikje voor visconserven. Van belang is om te weten welke eisen er zijn voor de verpakking van visconserven. Is een alternatief voor blik mogelijk? En zo ja: welk alternatief?
Zoek uit welke mogelijkheden er zijn om een andere, goede verpakking te ontwikkelen. Houd daarbij rekening met het product, de manier van bewaren, enzovoort.

Ga ook na wat er komt kijken bij de productie van bovengenoemd levensmiddel. Bereid een presentatie voor over het productieproces. Je geeft hierbij ook aan waarom jullie tot de oplossing zijn gekomen die jullie hebben gekozen of gevonden. Maak een prototype van het blikje. Je kunt daarvoor contact opnemen met een blikjesfabrikant of verpakkingsindustrie.
DOCENTENHANDLEIDING